2025年5月13日火曜日

Идсээр л уусаар л

Ажлаа сольсон гэж хэлсэн дээ. Тэгсэн чинь идэж уух ажил ч мөн нэмэгдсэн. Олоон жилийн өмнө бас яг л энэ ажлыг хийж байсан юм. Тэр үед ч гэсэн мөн идэж уух минь нэг ёсны ажлын минь нэгээхэн хэсэг байлаа шүү дээ. Хэ хэ.

Хүн болгоны өмнө ийм нэг жижигхэн тогоотой хоол их ирнэ ээ. Би дуртай. Ходоодны минь хэмжээгээр гардаг. Хажуугаар нь мөн өөр бас бус зууш гардаг болохоор цадна, хүүхнүүд бол дорхноо л цадчихдаг. 
Ихэвчлэн үхрийн мах байна. Хажууд нь мөөг, бас бус ногоо. Тухайн улиралын ногоо байх нь элбэг. 
Масло багахан шиг хийж байгаад шарах нь их амттай болдог. Мөн үнэр ч тансаг. Хэ хэ. 
Сашими буюу түүхий загас. Тусгай цуунд дүрж иднэ. Ингэхдээ тунхуу гэдэг ногоо жаахныг хольдог. Халуун ногоотой, ихэдвэл хамар луу сэнх гээд л явчихна шүү. 

Шинэ ажилчдаа хүлээн авч, нэг хуучин ажилтнаа өөр газар луу үдэж ууж идэх арга хэмжээ тун дажгүй өнгөрсөн. 

Гэхдээ эд нар хичнээн идэж уусан ч маргааш нь ажилдаа гозойж байдаг. Тэр тэгж идээд, ингэж уугаад гэж дэл сул яриа үүсгэхгүй. 

Ажил ажил гэсэн хүмүүс байдаг. 

Сүүлийн үед өөрчлөгдөж буй нэг зүйл бол тухайн өдөр томилолтоор ийш тийш явахдаа машинаар явахаар бол өглөө нь заавал согтуурал шалгах багаж үлээлгэж, архи ууж уу? Уусан архи нь гарч уу? гэж шалгадаг болсон байна лээ. 

Тэр орой манай дарга уугаагүй. Маргааш нь машинаараа гадуур ажилтай гээд. Түүнээс уудаг гар л даа. Хэ хэ. 

Ууж идсэн ч соёлтой байцгаая. 

Түр баяртай. Бүгдэд нь амжилт хүсье. 

0 件のコメント:

コメントを投稿