2020年7月4日土曜日

Хулуу

Эртээд хань ижил хөдөө яваад ирэхдээ авчирсан. Хулууг ингэж нунтаглаад, уутлаад тавьчихсан. Би хулуунд дуртай, шөлтэй хоолонд хийнэ, дангаар нь шарж иднэ, заримдаа хулууны зутан шөл хийнэ.

Өөрөөсөө чихэрлэг амттай, ерөнхийдөө гоё ногоо.
Хөдөөнийхөн маань тарьсан хулуугаа ингэж хадгалалтыг нь уртасгах, нэг бол шинэ бүтээгдэхүүн болгож худалдаанд гаргах зорилготой туршиж үзэж байгаа юм шиг байна лээ.
Бас даалгавартай өгч явуулсан байсан. Ямар хоолонд яаж хэрэглэснээ хэлээрэй, боломжийн байна уу? Яамаар байна? энэ тэр гээд.

Би бантан хийхдээ хийж хутгаад, буцалгасан. Ёстой дажгүй болсон. Том зулзага бантан идмээр байна гээд. Дунд зулзага би бантанд дургүй шүү, гэсэн. Хэзээдээ ч дургүй болчихов? Бүү мэд. Саяхан л монгол явахаараа эмээ өвөөдөө зайрмаг, бантан идмээр байна гэж хэлээд л идчихнэ гэсэн хүн байсан чинь.

Бага зулзага дажгүй идчихсэн. Гэснээс багыгаа бантангаар бараг хооллоогүй юм байна. Ёстой тоотойхон хийж өгсөн.

Одоогоор яс чанаад шөлөнд нь будаа хаяхдаа энэ хулуунаас хийж идээд байгаа. Шаргал өнгөтэй шөл болоод, амт нь ч дажгүй. Өөрөөр туршиж үзээгүй л байна. Дараа очихоороо дахин авчраад будаа агшаахдаа хийж үзье гэж бодоод байгаа.

Буянтай сайхан хүмүүсийн буянаар багаасаа идэж өсөөгүй, яаж хэрхэн хоол хийж идэх тухай мэддэггүй ногоо иддэг гэж. Төрлийг нь арвижуулаад явах санаатай ч, бас амжихгүй ээ. Элдэв л шалтгаан байна. Зулзагууд идэхгүй, би өөрөө бас жаахан дургүй, ажиллагаа ихтэй гээд л. Хэ хэ.

За ээж нарт амжилт хүсье. Гал тогоо бидний гарт, хи хи...

Өө тийм, үзэгчгүй, төсөв өндөртэй наадам хийх зөв ч юм уу? Бод бод бод...

0 件のコメント:

コメントを投稿