2024年10月5日土曜日

Ногоон цай буюу маччя

Ажлынхаа хажуугаар амжуулна аа гэж. Түр завсарласан юм. Монголчуудыгаа уруу татаж ногоон цай уугаад өө. 

Нэгэнт л тэр холоос зориод ирсэн улс, уламжлалт идээ ундаанаас нь бас амсаад авбал зүгээр шүү дээ тийм ээ? 

Дараа нь Итгэлт баян шиг "Тэр жил тэнд ууж үзсэн цай мөн байх шив дээ?" гээд л юм үзэж нүд тайлсан хүмүүс шиг л ярьвал болох нь тэр шүү дээ. Хэ хэ.

Цайны ёслолд энэхүү цайгаа аягалдаг шавар аягандаа их ач холбогдол өгдөг. Хэн гээч уран хүний бүтээл вэ? Хээ угалз нь хэр таарч вэ? гэж харна. 

Яг уухдаа аягаа нар зөв эргүүлж, аягыг магтангаа? уудаг. Үнэтэй ч зарагддаг юм билээ.

Мэлтэлзүүлж аягалахгүй ээ. Ёроолоор нь шахуу аягална. Манайхан шиг мэлтэлзүүлээд, өнөөх нь хальж асгараад, гар хөл түлчих гээд байхгүй нэг бодлын амар. Хэ хэ.

Хав халуун цайг мэлтэлзүүлээд аягалж өгөхөд та нар дуртай юу? Эсвэл над шиг эвгүй байдалд ордог уу? Хо хо.

Өмнөх бичвэрт дурдсан торгон бүтээлэг. Суусан ширээнийх ийм алтлаг, ногоон өнгө хосолсон байлаа. 

Энэ цай нь өөрөө нэлээд гашуундуу амттай тул уухаасаа өмнө заавал нэг тийм нялуундуу амттан иддэг уламжлалтай. Тэгэхээр аманд орох гашуун, чихэрлэг амт хоёр нийлээд яг л тохирсон амттай болдог гэж үздэг. 

Энэ өдөр амттаны сонголт байсан тул би уламжлалт амттан гэхээсээ илүүтэйгээр европ зүгийн амттан сонгосон. Хажууд нь харагдаж буй гялгар ууттайг бэлэг гэж өгсөн.

Ойрд ажлаар орж гараагүй хүнд сайхан байлаа. Орж гардаг ажлаа санаад байна өө. Тийм ажил гарвал хэлээрэй. Хи хи. 

Түр баяртай. Бүгдэд нь амжилт хүсье.

0 件のコメント:

コメントを投稿