2022年10月22日土曜日

Намар цагийн амт

Намар цагт ургац арвин, бага зэрэг хямд ногоо цагаа элбэг тийм ээ? Гэхдээ энэ тэнэг дайнаас болоод их олон юм үнэд орж байна. Иений ханш маш муу байна. Хэвлэлээр шуугиад л байна лээ. Эдийн засгийн иймэрхүү мэдээ, нийтлэлд жаахан хойрго талдаа. 

Харин юмны үнэ өсөөд байгаад нь уур хүрээд байгаа шүү. Цалин пүнлүү нь нэмэгдэхгүй хэрнээ...

Уулын маань эмээ жигнэсэн байсан. Амтат төмсийг ингэж шарахаар чихэрлэг тал нь их тодордог, ямар ч хольц хэрэггүй, чихэрлэг нялуун талдаа амттай болдог. Миний шардаг аргаар, нимгэн хэрчээд хайруулын тавганд шарвал ийм чихэрлэг амт нь нэг их ялгардаггүй, бид давс цацаж иддэг. 


Энэ есөн жорын ногоог чанаад холиод, цуугаар амталчихсан байсан. Дажгүй санагдсан. Хаш, чинжүү голцуу юм шиг байна. Санадаггүй гэнэ ээ, идэж идчихээд. 

Бас нэг шарсан ногооны зураг оруулсныгаа устгачихлаа. Дараа л болохоос. 

За тэгээд энд ганц намар гэлтгүй жилийн дөрвөн улирал л ногоо цагаа элбэг л дээ. Гэхдээ юм мэддэг хүн хэлсэн. 

"Тухайн улирал улиралдаа л боловсордог ногоог тэр л улиралд нь идэх зүгээр. Зун болдог ногоог хүлэмжинд тариалаад өвөл гаргаж аваад, тэрийг нь идэх эрүүл мэндэд, эдийн засагт, байгаль орчиндоо гээд нэг их таатай биш, маш их зардал гаргаж байдаг, үнэтэй ч зарагддаг" гэж. 

Энэ үгийг сонссоноос хойш үнэний ортой санагдаад, зун алим идэх гэж, гүзээлзгэнэ идэх гэж, өвөл тарвас идэх гэж зүтгэхээ больсон. 

Та бүхэн ч гэсэн тунгаан бодоорой, түр баяртай. Бүгдэд нь амжилт хүсье.

0 件のコメント:

コメントを投稿