Амралтын өдрүүдийн гал тогоогоо холион бантан болгочихолгүй сургуультай золгох юм сан дөө. Хэ хэ.
Хааяа ихээхэн махсана шүү дээ. Үүнийг, шарж өгөөчээ гэж байж хань ижлээрээ шаруулж, идсэн.
Сүүлийн үеийн уншсан номнууд дээр мах, махан бүтээгдэхүүн зэргийг аль болох багасгах гэж гараад л байгаа. Яахав ээ яахав. Огт хорих нь юу юм? Тааруулаад л хүртэх ёстой гэж үздэг...
Нэг сарын эхээр ирсэн ааруулаа дуусгасан. Гэхдээ жаахан байх нь байгаа. Том томоороо. Ингэж хувааж таваглаж тавих юм байна шүү. Хөгцөрч муудахаас нь хамгаалаад хөлдөөгчиндөө хийчихээд мартчихаад яваад байгаа юм байна.
Якулт гээч бренд бүтээгдэхүүн байдаг энэ японд. Энэ нь сүү, сүүн бүтээгдэхүүн бөгөөд үүнээс ууж байвал ханиад томуу тусах нь бага гэж үздэг хүмүүс бий. Үнэн эсэхийг сайн мэдэхгүй. Гэдэсний гүрвэлзэх үйл ажиллагаанд сайн гэж үздэг.
Би жирэмсэн болсон жилийнхээ өвлөөс хойш хоёр жил гаран хэрэглэж байна. Одоогийн байдлаар өвөлдөө япончуудыг айлгадаг томуу тусчихаагүй л байна. Гэрээрээ л уудаг.
Энэ дээрх зураг нь хааяа охиддоо авч өгдөг тараг. Түүнээс байнга уудаг нь арай өөр. Дараа зураг оруулна аа...
Гэснээс би тахиа махиа шараад л, тансаг тансаг хоол хийхдээ тааруу. Хааяадаа загасыг бол шарна аа. Цэвэрлээд л шарах шүүгээнд хийчихдэг болохоор амархан л даа. Хи хи.
Нэг өдөр том зулзага тэгж байна аа.
-Та яагаад тахиа энэ тэр шардаггүй юм бэ?
-Тийм хоол хийгээд л байвал та хоёр өдийд ийм гоё гаулиг биш, бондгор байна шүү дээ.
-Хо хо, нээрээ ч тийм юм уу? Жаахан бондгор болмоор байна гэвэл шарж өгөх үү?
-Ногоотой хоолоо ахиухан хийгээд л өгчихнө шүү дээ.
-Хи хи. Зөөз. Бууж өглөө...
Эрүүл явах их энгийн...
0 件のコメント:
コメントを投稿